За нас

Конната база се намира в долината на река Планщица, на ок. 150 м северно от т. нар. Космическа станция ПланаСат. Стига се по асфалтов път до самата станция и оттам наляво има черен, не твърде равен път до базата. Пътува се през Бистрица и Железница, като веднага след Железница при ханче ‘Брезите’ има отклонение на изток към Плана. Подминават се отклоненията за всички махали и накрая се минава през Турмачката махала, за да се стигне до Космическата станция, където пътят свършва.
Комплексът се намира само на 35 км от София, далеч от всеки лукс и градска суета, от всякаква промишленост и търговски обекти. Просто гори, поля и коне… Срещат се зайци, сърни, елени, лисици, диви прасета, ястреби…

База

В базата се отглеждат тридесетина коня, почти всички – породисти; имаме чисти араби, шагии, англо-араби и др. Те (с изключение на подрастващите) са добре обучени за езда; някои са подходящи за първоначални уроци със съвсем начинаещи ездачи, други – за сериозни преходи с много галоп и прескачане на препятствия.

Дейността започна през пролетта на 2008 г., като основната идея и цел е да се разработват сериозни ездови умения у желаещите, да се изграждат естествени и дълбоки отношения с хилядолетния верен и прекрасен сподвижник на човека – КОНЯ!
h3. Основатели

Владо Павлов – 62-годишен леко амортизиран и доста потрошен (но не от коне!)мъченик, философ, уиндсърфист, скиор и сноубордист, велосипедист, тенисист и конник

Румен Димитров – 57-годишен изпънат и нагласен инженер, уиндсърфист, скиор и сноубордист, велосипедист и конник

Росен Минковски – 47-годишен импозантен конен спец, участващ като асоцииран експерт.

От лятото на 2016 г. съдружник e и Васко Монев – лежерен уестърн ездач, техничар и строител.

Контакти

GSM:
+359 887220539 Владо
*+359 888840596 Росен
+359 898636018 Васко*

E-mail:
info@planakon.com

Skype:
vlado1pavlov

Facebook: PlanaKon Horseriding

Карта


По-голяма карта